Handtryckta tapeter

Handtryckta Tapeter Långholmen AB är ett litet familjeföretag som startade sin verksamhet 1980 i Råneå. Efter några år i Norrbotten flyttade tapetmakeriet till Stene Gård, Järvsö, och sedan 1989 finns vi i en före detta fångvaktarbostad, Lilla Knapersta, på Långholmen

Vi har i 30 år rekonstruerat och nytryckt historiska tapeter, bårder och rullgardiner till hembygdsgårdar och slott, torp och herrgårdar, lägenheter och muséer i hela Norden. Ofta är det institutioner som beställt men minst lika ofta privatpersoner.

Vi har löpande haft visningar av vår verkstad för pensionärsgrupper, konstföreningar, skolor och allmänt intresserad.


Handtryckta Tapeter Långholmen AB behövs för att bevara det svenska tapetarvet. De traditionella handtryckstekniker vi använder och den kunskap ikring tapetens historia vi besitter är något vi är mycket stolta och glada över.

Utifrån fragment eller bilder rekonstruerar och nytrycker vi historiska tapeter- rapport för rapport, färg för färg. Våra tryckmetoder, förutom helt handmålade tapeter, är blocktryck, schablonering och screentryck.

Eftersom det är tidskrävande och arbetsamt kan vi inte trycka en masse. Varje rum blir därmed unikt och kunden kan påverka färgställningen utifall detta är nödvändigt på grund av till exempel snickerier eller kakelugn i annan nyans. Vi har oändligt många tidstypiska färgkombinationer att ta till.

Här hittar du ett urval av våra tapeter, bårder fondväggar rullgardiner, linoleumgolv och skärmväggar.

Vi nytrycker på beställning vilket ger oss möjlighet att erbjuda anpassning av färgställning om så önskas.

Leveranstid för nytryck är från ca tre veckor.

Våra vintage-tapeter och bårder (originalrullar från olika tidsperioder) finns av naturliga skäl i begränsat antal.

Vi erbjuder:

Rekonstruktion och nytryck av tapeter efter gamla tapetfragment.

Stor kollektion av nyproducerade 1700-, 1800- och 1900-talstapeter, bårder och rullgardiner.

Ett unikt och omfattande lager av originaltapeter och bårder från 1900-talets skiftande stilar.

Förutom rekonstruktion till ett specifikt rum har vi en mycket stor mönsterbank av tapeter från 1700-talet fram till våra dagar som vi nytrycker.

Om originaltapeterna gått förlorade men man vill återställa rummets tidsanda kan vi hjälpa till med detta.

I alla år har vi mottagit donationer av tapetrullar och köpt upp gamla tapetlager. På våra hyllor har vi 1000-tals originaltapetrullar från i stort sett hela 1900-talet som vi säljer.


Är det så att Ni ännu inte har varit och hälsat på oss i vår verkstad i Stockholm vill vi härmed önska Er varmt välkomna att boka in ett besök!

Vår kontaktinformation


Handtryckta Tapeter Långholmen AB

Knaperstavägen 7A, Långholmen

117 33 Stockholm


08-720 52 90

info@handtrycktatapeter.se

www.handtrycktatapeter.se