Gnestapenseln AB

GnestaPenseln står för Svenskt hantverk av högsta kvalitet med renhet i linjer och utförande. Ett naturtänkande som ligger i tiden med naturprodukter både i råvarorna och paketeringsteknik, utan onödigt slösande med vår jords resurser.


Exempel på detta:

Ren kinesisk svinborst 90 tops, fälld från levande djur.

Ergonomiska grepp i trärena skaft av träslaget al, björkplyfa i moddlarserien.

Brännstämpelprägling i skaftet.

Cellofaninslagen pensel, alltså ej krympplast (vår metod ger en optimal mejselform av penselns topp).

Skötselanvisningar som rekommenderar effektiva, naturvänliga lösningar för penselrengöring.

GnestaPenseln AB är ett familjeföretag som tillverkar och lagerför ett brett sortiment av kvalitetspenslar för de flesta måleritekniker & alla färgtyper. Vi är störst på penslar för Linoljefärgsmåleri. Penslar från Tyskland kompletterar de egentillverkade produkterna. Flera av dessa är handtillverkade, allt efter de höga kvalitetskrav som profilerar sortimentet. Vi strävar alltid efter att leverera högsta kvalitet och att våra kunder ska bli nöjda.

Hos oss finns det möjlighet att designa sin egen pensel, t.ex. genom att variera borstlängder och ändra bleckstorlekar eller genom att förändra penselskaftet, allt efter just dina specifika behov.

Eftersom penslarna innehåller ren naturborst är det av största vikt att borsten inte utsätts för uttorkande lösningsmedel, utan att efteråt återfetta borsten.

Innan användning: Oljeinpregnera (med matolja, rapsolja, motorolja eller liknande) hela penseln några dygn. Såptvätta sedan ur borsten.

Efter målning med vattenbaserade färger och "äldre" färger t.ex. äggoljetempera, limfärg, tvättas borsten noga med såpa och vatten.

Efter målning med oljebaserade färger, använd av fackhandeln rekommenderade ej uttorkande rengöringsmedel. Avsluta alltid med såptvätt.

Viktigt är att lukta på borsten, rätt urtvättad luktar den bara såpa eller ev. svinborst.

Vid längre målningsuppehåll, smörj in borsten med såpa och forma borsten så den inte "spretar", förvara penseln så. Tvätta sedan noga bort såpan innan användandet.

Man kan även hänga penseln i ett kärl med olja och "glömma bort den". Häri mår penseln bäst tills nästa säsongs användande.

OBS! LINOLJA medför risk för självantändning i trasor och trassel!!

Vår kontaktinformation


GnestaPenseln AB

Söderby Udde

646 91 Gnesta


070-543 98 89

penslar@gnestapenseln.se

www.gnestapenseln.se