Åhlund Byggnadsvård AB

Åhlund Byggnadsvård AB är ett byggföretag som inriktar sig på vård av äldre byggnader. För oss är ordet "byggnadsvård" möjligt att se på två sätt, antingen skall det ses antikvariskt eller som enbart vård av byggnaden. I det första fallet skall alla arbetsmetoder, material och all materialframställning efterlikna originalutförandet så mycket det går. I det andra fallet riktar man sig mer på "vård av byggnaden", renoveringen utförs på ett ur byggnaden gynnsamt perspektiv med reversibla metoder utan att förvanska eller med felaktiga material sabotera byggnadens funktion.

 

Ibland åtar vi oss även utbyggnader eller nybyggnation av både mindre och större hus. Vi bygger och renoverar även båtar, främst riktar vi oss mot allmogebåtar både med segel och motor i alla storlekar. Kontakta oss om du vill ha hjälp med prisuppgift, byggledning, konsultation eller liknande.

 

På vår hemsida finner du även flera bildarkiv där vi visar några av de projekt vi genomfört.

 

Vi arbetar oftast mot privatpersoner men även mot andra företag och organisationer, oavsett vem vi arbetar mot är det viktigt för oss att vår kund känner att vi är lyhörda för dennes önskemål.

Stora arbeten med kulturhistoriska värden


 

År 2011 renoverade vi denna vackra klockstapel vid Frösängs kapell i Oxelösund. Arbetet bestod i att totalt demontera konstruktionen och byta samtliga syllar och övrigt angripet material i konstruktionen. Till syllarna användes handplockad fura med extremt hög kärnandel, de utfördes i hela längder i måtten 300x300mm. I tvärsnittet inehäll enbart hörnorna splintved. Med våra goda kontakter med kvalitétsmedvetna sågverk kan vi få fram material av mycket hög kvalité i rejäla bredder och långa längder. Vi är vana att arbeta med ärenden där både länsstyrelse och antikvariska kontrollanter medverkar. 

Lite om vår historia


Våren 2009 öppnade Åhlund Byggnadsvård, då var dock bolagsfomen enskild firma. Detta förändrades  under hösten 2010 då företaget ombildades till sin nuvarande aktiebolagsform. Vi har idag utvecklats till ett företag med brett kunnande inom de traditionella hantverken vilket gör oss mycket intressanta inom framför allt byggnadsvårdssektorn där de olika yrkesrollerna ofta går in i varandra. Ett brett kunnande gör att byggprocessen löper smidigare och blir betydligt enklare att planera. 2017 Startade vi även vår webshop där vi säljer verktyg specialiserade för byggnadsvård. Vi är i och med det leverantörer av Stämjärn från Robert Sorby. Vi säljer även vår egen timmerhake gjord för den som tröttnat på veka hakar som man slår sönder. Hos oss kan man även köpa handbilat timmer om man vill prova att byta sina stockar själv.

 


Att renovera byggnader på ett smakfullt och tekniskt bra sätt är vår nisch. Att använda bra material för att säkerställa ett kvalitativt och varaktigt resultat är viktigt för oss.

 


Med en bred kunskap och mycket goda kontakter inom branschen kan vi erbjuda kompetent byggledning, konsultation och samordning av underentreprenörer genom hela arbetsprocessen.

Vår kontaktinformation


Åhlund Byggnadsvård AB

Noravägen, Hallingstorp

610 74 Vagnhärad


Jon Åhlund 070-332 27 15

jon@ahlundbyggnadsvard.se

www.ahlundbyggnadsvard.se