Barkk

Kontoret är delägare i Praktiserande Arkitekter i Samverkan, PAR AB ( en av delägarna är fn ordförande i PAR) och två av kontorets arkitekter är medlemmar i Sällskapet för Restaureringskonst.


Uppmärksammat

Första pris i allmän tävling avseende nyskapande användning av Sigvard Bernadottes klassiska mönster –Virrvarr – från 1960-talet. Perstorp AB.

Andra pris i allmän tävling om kulturhus i Lipnica, Bosnien.

Inköp i allmän tävling "Gärsnäs 100 år".

Utmärkelsen Varsamt ombyggt, Boverket och SAR 1994

Årets nybyggnad Gävle kommun, Furuviks Cirkusbyggnad 1996

Mellanskogs träbyggnadspris, Furuviks Cirkusbyggnad 1996

Café Gourmandise utsett till Årets café 1998 (Verksamhet och inredning)

Tumba bruksmuseum nominerat till "European museum of the Year 2006" (museet som helhet)

Barkk – byggnadskonst, arkitektur och konst AB


Vi är arkitekter med mångårig projekteringserfarenhet av kulturhistoriska byggnader och miljöer i alla dess delar – från tidiga skeden till det färdiga projektet.

Områdesplaner, vårdplaner, bygghandlingar för om- och tillbyggnader, specialritade snickerier som dörrar, fönster och skrudskåp samt målningsbeskrivningar.

Komplexa projekt med högt ställda kvalitetskrav.

Kontoret har som en spetskompetens erfarenhet av arbeten med kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer. Två av oss har vidareutbildning vid Kungliga Konsthögskolans kurs i Restaureringskonst under professor Ove Hidemark.


Vi har ritat stora och komplexa inredningar, gjort installationsprogram med samordning för prominenta byggnader som Stockholms slott, Strängnäs domkyrka, Roggeborgen, Tumba bruksmuseum, Mälsåker slott, Ludvika herrgård med flera.

Inom vårt nätverk har vi kompetenser som hantverkare, entreprenörer, produktleverantörer och teknikkonsulter för alla fack.


Du ser på vår hemsida några uppdrag vi genomfört. Just nu arbetar vi med ett byggnadsminne i Mariestads gamla kvarter, Bertha Petterssons hus, för ny användning som bostäder.


Vi är för närvarande fem arkitekter och har kontoret i Stockholm.


Kontakta oss i tidigt skede, det ger en bra grund för samarbete och bra resultat! Det är också viktigt med tidig kontakt för myndighetssamråd som med Riksantikvarieämbetet, Länsstyrelser och kommuner.


Vår kontaktinformation


Barkk- byggnadskonst, arkitektur och konst AB

John Ericssongatan 14

112 21 Stockholm


08-23 10 40

info@barkk.se

www.barkk.se