Aktiviteter

Nätverket för Byggnadsvård i Södermanland

 

 

 

 

Aktiviteter i Nätverket

 

Här presenteras olika aktiviteter som är på gång i nätverket, du får här information om kommande årsmöten, fortbildning och övriga kommande händelser.

 

Styrelsen har som uppdrag att samordna detta men då det är en krävande uppgift att komma på vad som skall ske i nätverket är du alltid varmt välkommen att lämna egna förslag på aktiviteter.

 

Tycker du att det saknas kompetens inom ett visst område eller om du bara tycker att det är dags att göra något tillsammans som exempelvis ett studiebesök hos något av våra medlemsföretag, är förslag alltid ett positivt inslag!

 

 

Kommande aktiviteter

170403

 

Den 13 maj arrangerar vi en Byggnadsvårdsdag på Fristadsreservatet i Eskilstuna, här kan du förutom att träffa oss i NBS möta företag verksamma inom byggnadsvård. Bland våra utställare kommer bland annat Sörmlands museum finnas. På plats kommer vi visa och svara på frågor kring Timring, målning, fönsterrenovering, muring och mycket mycket mer. Hjärtligt välkomna!

 

 

160910

 

Dagens besök på Gnestapenseln var fantastiskt lyckat! Vi hade god uppslutnin både från företag i Sörmland men även från vår Stockholmsregion. Vi fick en grundlig genomgång av hantverket bakom dessa fantastiska penslar. Efter mötet träffades vi på Gnesta Strand för att äta middag tillsammans. Efter middagen hölls styrelsemöte där även övriga som kommit var inbjudna att delta. Bland annat informerade styrelsen om arbetet med Branschorganisationen Byggnadsvårdsföretgen.

 

Nästa Nätverksträff kommer vi att försöka att anordna i Stockholm på något av alla de stora byggnadsvårdsprojekt som pågår där.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

160813

 

Nästa studiebesök i nätverket blir hos GnestaPenseln lördagen 10/9 kl. 14.00. Anmälan kan göras på nätverkets E-post.

Efteråt kan de som vill följa med till Bistro

i Gnesta och äta en bit mat. Bord är beställt till kl. 17.00.

 

 

 

 

160615

 

Lördagen den 2/7 är det jordbrukets dag på

Julita gård mellan 10.00-16.00. Vid Skansenstugorna kan man se och lära sig om byggnadsvård på gammalt vis. Nätverket kommer att ha 3 representanter på plats, Emanuel Jakobsson som timrar, Anna Berg som kokar slamfärg och Annika Widenstedt som visar fönsterhantverk. Vi berättar naturligtvis även om nätverket och lämnar broschyrer. Välkomna!

 

 

 

160529

 

Under lördagen den 28 maj träffades vi i nätverket hemma hos Annika Widenstedt för förevisning av hennes två företag Möbellyftet och Fönsterlyftet. Annika visade upp hur färgborttagning, kittning och målning går till vid fönsterrenovering. Maria Eriksson gästade verkstaden och visade upp hur man gör marmorering, ekimitation och förgyllning. Efteråt samlades vi alla kring grillen och grillade hamburgare. Tack alla som ville komma, vi hoppas snart kunna återkomma med fler roliga och intressanta nätverksträffar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

160516

 

Informationsträff för Stockholmsföretag torsdagen 2/6 kl.18.00. Vi kommer att vara i Skånska Gruvans konferenslokal på Skansen i Stockholm. Information och ansökan om inträde i Nätverket för byggnadsvård i Södermanland, inför startandet av den nya branschorganisationen Byggnadsvårdsföretagen. Styrelsen tillsammans med Henrik Larsson från Hantverkslaboratoriet håller i informationen.

 

 

 

160502

 

Nätverksträff och företagspresentation hos Annika Widenstedt på Fönsterlyftet och möbellyftet. Lördagen 28/5 klockan 13.00. Verkstaden kommer att vara igång med arbete, man kan få prova på olika moment i restaureringen. I måleriet kommer en gäst från vårt nätverk, Maria Erikssson och visar olika målningstekniker. Även visning av tapetserarverkstaden och friggeboden med försäljning av diverse ting. Avslutning med grillning och kaffe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Nätverket för Byggnadsvård i Södermanland